Toptan satın almalarda fiyat teklifi için ürün ekleyiniz.


Genel Temizlik Bilgileri

Herkes evinin, işyerinin, sokağının tertemiz, bakımlı ve derli toplu olmasını ister.Temizlik yaşantımızın olmazsa olmazıdır. Asla ertelenemez  ve ihmal edilemez. Tüm insaların temiz ve hijyen olma hakkı , yaşam gibi, hava ve su gibi vazgeçilmezidir.. Çevremiz ile ilgili yaşadığımız, çalıştığımız ofis ile ilgili basit  temizlik ve hijyen  kuralları ve ipuçları için, aşağıda yazılanları not etmeniz yeterli. Demir Tozu Temizleyici

MUTFAK BÖLÜMÜNDE YAPILMASI GEREKENLER

MUTFAK TEMİZLİĞİ VE MAKSİMUM HİJYEN

Mutfak mikropların üremesi için banyo ile birlikte en müsait alandır.Burada üremeleri  için çok yer bulunur. Zamanında dolaba kaldırılmayan yemekler, tezgahta ve yerlerde bırakılan yemek artıkları çok hızlı şekilde bakteri ve mikrop üremesine sebep olurlar. Ayrıca istenmeyen haşaratı da otomatikman mutfağa davet  ederler. Çamaşır su katkılı yapılacak tüm temizlikler mutfağınızda ekstra temizlik ve hijyen imkanı verecektir.

HER KESİM  İÇİN AYRI DOĞRAMA TAHTALARI KULLANIN

Çiğ et, deniz ürünleri ve yumurtaları, bakteri yayılımını engellemek için ayrı tutun. Plastik tahtalar kolay çizilmediği için iyi bir seçimdir. Doğrama tahtası ile işiniz bitince temizlemek için “Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu”  ile hijyenik yıkama yapın.

ELLERİNİZİ HER  ZAMAN YIKAYIN

Yemek hazırlarken  çiğ ete yada yiyeceklere  dokunduysanız hemen ellerinizi yıkayın ve mikropların yayılmasını önleyin.

ELBEZİ VE BEZLER VE MUTFAK HAVLULARI

Gece boyunca su ile seyreltiğiniz “Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu” içinde bekletiniz.

MUTFAĞINIZDAKİ ÇELİK KAPLAMA YÜZEYLERE

Mutfağınızdaki çelik kaplama yüzeyleri ni 15 günde bir “Divortex Industrial  Metal Parlatıcı” ile silerseniz, hem  yüzeyleri  parlatmış olur, hem de yüzey üzerinde bir satıh oluşturarak uzun süre bakteri ve mikropları bu yüzeye yapışmasını  engellemiş olursunuz.  Koltuk Temizleme Spreyi

EN ÇOK DOKUNULAN YERLER

En çok ellerimizle dokunduğumuz çöp kutuları, musluk ve  dolap kulplarını“Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu”   düzenli olarak temizleyin. 

LAVABO TIKANMALARI İÇİN

Ayda bir lavabo borularında biriken ve su akıtmakla gitmeyen artıklar için bu iş için üretilmiş özel lavoba açıcı kimyasallardan kullanın. Bunun dışında her akşam yemek yapma işlemi bittikten sonra Lavabonuza  yoğun kıvamlı “Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu” Dökün  ve su borularının içerisinde mikropların yayılmasını engellemiş olursunuz.

DÜZENLİ OLARAK  DERİN TEMİZLİK YAPIN

Dolap raflarını ve kapaklarını silin. Buzdolabının içini ve raflarını silin. Ocağınızı sprey ile temizleyin, iç kısımları sünger ile ovalayın. Diğer yüzeyleri silin. Mutfağınızda hijyen sağlamak için bunu ayda bir ya da iki defa yapın.

MUTFAK TEZGAHI

Tezgah üzerindeki köşe noktalara  bir püskürtecin içine koyduğunu “Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu” su ile karıştırıp sıkınız. 10 dakika kadar bekledikten sonra ıslak bir bezle iyice silip kurulayın. En kolay küf, bakteri  ve mikrop oluşumları köşe noktalardan başlar.  Koltuk Koruyucu

MUTFAKTA ISLAK ZEMİNLER

En sık temizlenmesi gereken yüzeydir. Paspas kovasında  su ile seyreltiğiniz “Divortex Industria Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu” ‘nun içine biraz da parfüm atarsanız hem mükemmel hijyeni yakalarsınız,hem de mutfağınızda hoş bir koku yakalamış olursunuz.

FIRIN IZGARALARININ TEMİZLİĞİ

Fırın ızgaralarını, et pişirdikten sonra temizlemekte çok zordıur.  Üzerinde çabucak kuruyup kalan yağlar et parçaları ve lekeler ne kadar sıcak su altında tutarsanız tutun çıkmayabilir. Bu durumda Divortex Industrial  Fırn ve Yanmış Yağ Çözü” ile bir sünger yardımıyla fazla ovmaya gerek kalmadan temizlenir . Lekeden , yağdan ve artıklardan eser kalmadığını göreceksiniz.

ÇELİK YÜZEYLERDE Kİ PARMAK İZLERİ

Mikrofiber bezle silindiğinde diğer bezlere göre hiç iz kalmadığını göreceksiniz.

SERAMİK OCAKLARIN TEMİZLENMESİ

Seramik ocakların temizlenmesi sırasında, sert temizleyicilerin ya da metal süngerlerin kullanılmaması tavsiye edilir. Bu tip yüzeyler çizmeyen uygun deterjan ve mikro fiber bezlerle silinmelidir.

BUZDOLABI TEMİZLİĞİ

Genel Temizlik

Mutfak temizliğinde beklide en önemli temizlik alanı buzdolabıdır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak en az ayda bir elektriğini kesmeden hızlı temizlik şeklinde ama 3 ayda bir mutlaka elektriği fişten çekerek, içinin normal ısıya gelmesine bekledikten sonra,  seyreltilmiş çamaşu suyu katkılı ıslak bezle tüm ayrıtıları dahil temizleyip durulayın. Özellikle yumurta kaplarını çamaşır sulu katlkılı su ile iyice yıkayın ve kurutun, Sebzelik ve meyve raflarıda yumurtalıklar gibi en çok bakteri ve mikrop ürüyebilecek buzdolabı aksamlarıdır. Bu aksamları mutlaka çamaşır su katkılı su ile yıkayıp kurulayarak kullanınız. 

 

 

 

DIVORTEX INDUSTRIAL MUTFAK TEMİZLİĞİ ÜRÜN AİLESİ.

BANYO VE WC KISIMLARINDA YAPILMASI GEREKENLER

BANYO  TEMİZLİĞİ  VE MAKSİMUM HİJYEN

 

Herkes  temiz  ve hijyen bir banyo kullanmak ister. Banyo temizliği ise en sevilmeyen temizlik çeşitlerinin başında gelir. Banyo temizliğinde farklı kimyasallar kullanılabilir. Ama en dikkat edilmesi gerekenler banyo temizliği esnasında kesinlikle kapılar ve havalandırma bacası açık olmalıdır, Farklı kimyasalları karıştırmayınız, birbirleriyle tepkimeye girebilir gaz açığa çıkarabilirler.  Banyo temizliği  fırçaları ne çok sert nede çok yumuşak olmamalı .Banyo temizliğinde kullanılan  fırçalar orta kalınlık da esnek olmalıdır , Fırçayı böylece daha rahat kullanır banyo hijyenini çok daha iyi sağlayabiliriz. Köşe ve erişilemeyen yerler için eski bir diş fırçasını öneririz. Banyo temizliğinde kesinlikle eldiven kullanmanızı hatta göze kimyasal sıçramalarına karşı , iş güvenliği gözlüğü takmanızı da tavsiye ederiz.

BANYO ÇÖP KOVASI

İlk olarak ele alınacak konudur, Boşaltılmalı ve çamaşır suyu katklılı bir karışım ile temizlenip hijyen hale getirilerek kurutulmaya bırakılmalı.

KÜVET , DUŞA KABİN VE KÖŞE NOKTALAR

Banyo temizliğine öncelikle bu noktalardan başlanır, banyoda en çok bu noktalar küflenir, kirlenir ve mikrop üremeye başlar.Bu noktalara  “Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu”  ile hijyenik temizlik yapın. Küf tutan noktalara bir miktar çamaşır suyu döküp 10-15 dakikalık bir süre beklerseniz tüm küfün yok olduğunu görürsünüz.

DUŞA KABİN TEMİZLİĞİ  

Duşa kabin temizlerken içine girip kapılarını kesinlikle kapatmayınız, dar alanda kimyasal reaksiyondan çok çabuk etkilenebilirsiniz.  Duşa kabin birisi kullandıktan sonra yapılırsa işiniz çok kolaylaşır, çünkü buhar ve sıcak su kirleri yumuşatmıştır.Duşa kabin camlarına  “Dıvortex Indistrual Kireç Çözücü”  püskürtün ve 5 dakika bekleyin, bir sünger vasıtasıyla ovalayarak silin ve su ile temizleyin  tüm kireç ve lekelerin aktığını göreceksiniz.  Duvardaki fayanslarda bu şekilde temizlenebilir. Yada seyreltilmiş çamaşır suyu ve fırça yardımı ile fayansları temizleyebilirsiniz.  Camları kuru bez ile kurulayın.

KÜVET VE DUŞ TEKNESİ  TEMİZLİĞİ 

Bu bölümler çamaşır suyunu seyreltmeden bir fırça yardımı ile sert şekilde ovalanarak yapılır, kireç ve leke tutan armatürler içinde kireç çözücü kullanın.  Bu işlem sonunda bol su ile durulamayı sakın unutmayınız . Banyo temizliği haftalık periyotlarda yapılırsa bir sonraki temizlik her zaman daha kolay olacaktır.

BANYOYU VE WC’Yİ HAVALANDIRIN 

Özellikle duş alma ve yıkanma sonrasında bol buhar biriken banyoları iyice havalandırınız. Sürekli  buhara maruz kalan tavanlar ve köşe noktalar  yüksek nemden dolayı bir süre sonra küflenmeye başlayacaktır.  Bunun hiç olmamasının en kolay yolu banyo ve wc havalandırma pencerelerine takacağınız minik duvar tipi aspiratörlerdir. Bu sayede buhar çok hızlı bir şekilde banyodan tahliye edilecek ve küf oluşumu engellenecektir.

SABUN KULLANIMI 

Banyoda el sabunlarında bakteri birikmesine karşı Divortex Industrial Sıvı Sabun Kullanın” Hem daha hijyen hem de daha pratik hemde daha ekonomiktir.

DUŞA KABİN, KÜVET VE LAVOBA GİDERLERİ

Banyoda en fazla mikrop ve bakteri üreyen yer bizim görmediğimiz duşa kabin,küvet ve lavabo  giderlerdir.Yatmadan önce biraz yoğun olacak şekilde Divortex Industrial Ultra Kıvamlı Çamaşır Suyu”  ‘nu giderden dökün ve uzun bir süre su dökmeyin. Ayda 1 giderlerin açılması için üretilmiş Lavabo aç ürünleriyle giderlerin tam temizliğini yapın içinde biriken parçaların yok olmasını sağlayın. 

FAYANS ARALIKLARI (DERZLER)

Derzlerin temizliği içi en etkili deterjan çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu püskürteç vasıtasıyla derzlere sıkın. 15-20 dakika bekleyin ve fırçalayın, Fayans temizliğinde ağır kimyasallar kullanmanız hem sağlığınız hem de fayanslar açısından tavsiye edilmez . Çok yoğun kimyasallar kullanmayınız, bu tip kimyasallar başlangıçta temizlemiş gibi gözükse de , derzin doğal yapısına zarar verdiği için derz çok kısa sürede tekrar kirlenecektir.. Hangi kimyasal ile temizlersek temizleyelim temizliğin ardından fayansı iyice durulamalısınız.

!!! SAKIN YAPMAYIN !!!

Banyo temizlerken piyasada  “por çöz” ve “tuz ruhu” adıyla bilinen aşırı güçlü deterjanlarla temizlik yapmayın. Bu tip deterjanlar insan derisi ile temasında anında yakar, zarar verir, buharlaşıp solunumunda ciğerlere zarar verir. 

TUVALET TEMİZLİĞİ  VE MAKSİMUM HİJYEN

KLOZET  VE KAPAKLARININ TEMİZLİĞİ 

İlk  kural olarak kendi hijyeninizin sağlanmasıdır.Mutlaka eldiven kullanın. Tuvaletler bakterilerle doludur ve böylece ellerinizi mümkün olduğunca temiz tutarsınız. Bu iş için kullanacağınız eldiveni ya tek kullanımlık seçin yada bunu ayrı tutun, Bir süngeri sıcak suyla ıslatın ve lavabo tezgahı, tuvalet oturağı ve kapağı gibi yerleri bununla silin bu kirleri yumuşatacaktır.. Klozet kısmına, içine ve gözükmeyen yerlere  çamaşır suyu yada kireç çözücülü deterjanı  döküp bir süre bekliyeyin. Bu kısımları tuvalet fırçası ile ovup sifonu çekin. Arkasından klozet kapağının altını üstünü,  oturma yerinin altını üstünü ve klozetin dış tarafının temizliğini sert ve mineralli bir deterjanla ovarak yapın, bitiminde kağıt havlu  ile temizleyin en sonunda  ıslak deterjan kalmayacak şekilde silin yada bol su ile durulayın.  Sifon düğmesini unutmayın burada da bol miktarda bakteri vardır. Sprey bir çamaşır suyu ile temizleyerek kurulayın. Klozetin çevresindeki zemin en son çamaşır suyu ile temizlenerek temizlik bitirilir.

DIVORTEX INDUSTRIAL BANYO & WC & GENEL TEMİZLİK ÜRÜN AİLESİ.

ÇAMAŞIR SUYU KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Günümüzde tüm ev kadınlarının ve temizlik profesyonellerinin temizlik işlerinde en büyük yardımcısıdır çamaşır suyu. Çamaşır suyu kullanma talimatları uygulanarak kullanıldığı zaman mükemmel bir temizlik malzemesidir.

Çamaşır suyu kullanmadan önce eldiven, maske, gözlük gibi koruyucu ekipmanlar sağlıklı ve hijyenik temizlik için hazır bulunmalı. Temizliğin yapıldığı alan, temizlik sırasında havalandırılıyor olmalı ve kapılar muhakkak açık bırakılmalı.

Çamaşır suyu, mutlaka ama mutlaka soğuk su ile karıştırılarak kullanılmalıdır. Sıcak su kullanılması buharlaşmaya ve bunu soluyarak ciğerlere zarar vermesine sebep olur.

Banyo dışı kullanımlar için  çamaşır suyu kullanacağınız zaman bir kova suya yarım çay bardağı çamaşır suyu eklemeniz yeterli olacaktır.

Kıvamlı ultra yoğun çamaşır suyunu,  banyo temizliği için, Klozet iç çeperlerinde ya da küvetinizi temizlerken direkt sulandırmadan  kullanabilirsiniz. Fakat bunun dışında mutlaka sulandırmanı gerekmektedir.

Evde çamaşır suyu, çocuklarınızın ulaşamayacağı bir yerde, serin ve ışık almayan bir dolapta ve kendi kabında saklanmalıdır. Kazara içilirse, ambalaj ile birlikte  hemen doktora başvurulmalıdır.

Çamaşır suyunun Kullanım Alanları  Genel temizlik alanında, ameliyat malzemeleri sterilizasyonunda , su arıtımında, kuş gribini önlemek için, genek hijyen için. 

ÇAMAŞIR SUYU SAĞLIĞA ZARARLIMIDIR ?

Avrupa Komisyonu Sağlık ve Çevresel Riskler Bilimsel Komitesi (Scientific Committee on Health and Environmental Risks, SCHER) tarafından hazırlanan “Sodyum Hipoklorit Hakkında Risk Değerlendirmesi Raporu” gibi bilimsel araştırmalar ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (The International Agency for Research on Cancer, IARC) gibi yetkin bilimsel otoriteler de çamaşır suyu’nun kanser yapmadığını teyit etmektedir. 

ÇAMAŞIR SUYUNUN TARİHÇESİ

Modern çamaşır suları geliştirilmeden önce, kumaşlar genellikle bir dizi tekrarlanan kaynatma ve kül suyu, üre, potas, sülfürik asit, ve yağı alınmış süt içeren asidik ve alkali maddelerle ıslatma işlemleri ile beyazlatılırdı. Keten bezi genellikle güneş ışığına maruz bırakılarak beyazlatılırdı.
MÖ 5000 yıllarında    Mısırlılar giyecekleri beyazlatmak için yıkayıp güneşte kurutmadan yararlanırlardı.

MÖ 3000  Çamaşır suları çoğunlukla tahta küllerinden türetilirdi. Suyla karıştırılarak kül suyu oluşturulurdu. Eğer çamaşırlar belirli süre kül suyu ile ıslatılır ve güneşte kurutulursa mükemmel bir beyazlık elde edilirdi. İşlem kumaş üzerinde zararlı bir sonuç oluşturmayacak şekilde gözle takip edilerek tekrarlanırdı.

M.S.    1000-   1200     Hollandalılar,    Avrupa toplumunun çamaşır uzmanı oldular. Sırlarını açıklamaksızın, tahriş edici etkisini azaltmak için ekşimiş sütü, kül çözeltisine eklediler. Bu, ıslatma ve güneşte kurutmanın, kül suyunun tek başına kullanıldığı zamanlara göre daha fazla tekrarlanabilme imkânı anlamına geliyordu. Fakat işlem 8 hafta sürüyordu ve çamaşırları güneşte kurutmak için serilecek geniş alanlar gerektiriyordu.

M.S.    1200  Çamaşır suyu (Bleach) kelimesi    İngilizce sözlüklerde ilk kez yer aldı.

1756  Edinburglu bilim adamı    Francis    Home, ekşimiş süt yerine seyreltik sülfürik asitin beyazlatma süresini 12 saate kadar kısalttığını buldu.

1772  Almanya doğumlu İsveçli kimyacı    Karl Wilhelm    Scheele, modern çamaşır sularının ana maddesi olan    kloru ilk kez keşfetti. Yaklaşık 40 yıl sonra İngiliz kimyacı Sir Humphrey Davy Yunanca’da yeşilimsi sarı kelimesinden türetilen “klor” ismini verdi.

1785  Evde kullanılan çamaşır suyundaki etken madde olan sodyum hipoklorit, Fransız kimyacı Claude Louis Berthollet tarafından bulundu. Berthollet’nin beyazlatıcısı kostik klorlu potas çözeltisi ile oluşturulmuştu ve ilk olarak 1789’da “Javel Suyu” olarak satıldı. Ancak her bir maddenin tam miktarının karışıma konulması zordu ve potas çok pahalı bir maddeydi.

1799  İskoçyalı kimyacı    Charles    Tennant, Berthollet'nin klor fikrini aldı, potas yerine kireçtaşı koydu ve etken beyazlatıcı olarak kalsiyum hipoklorit (CaOCl2) içeren ilk çamaşır tozunu yaptı. On yıl içinde, sadece çamaşırları değil, diğer ürünleri, özellikle yazı kâğıdını da beyazlatan çamaşır tozu bütün Avrupa’da yayıldı. Ancak toz çok fazla klor içerdiği için halâ çok pahalıydı.

1880     Louis    Pasteur, sodyum hipokloritin mikrop öldürücü özelliği olduğunu belirledi
.
1897  Sears Roebuck & Co. firması ürün kataloğuna beş ayrı çamaşır suyunu koydu.

1913  Oakland-   Kaliforniya’da kurulu The Electro-Alkaline Co. firması geliştirdiği bir işlemle kostik soda çözeltisinin klorlanmasıyla türetilen sodyum hipoklorit (NaOCl) çamaşır suyunu yaptı.

1922  Şirketin ismi Clorox Chemical (şu anda The Clorox Co.) olarak değişti ve sodyum hipokloritli çamaşır suyu 1 pint (1/8 galon ≈ 0,47 litre)'lik şişelerde piyasaya verildi. Bundan sonra da çamaşır tozunun yerini hızla almaya başladı.

Bugün  Sodyum hipoklorit esaslı çamaşır suları büyük ölçüde çamaşır, temizlik ve suların mikroptan arındırılması alanında kullanılmaktadır.
 

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube