Toptan satın almalarda fiyat teklifi için ürün ekleyiniz.


Yat, Ahşap Tekne, Zodyak Bot Bakım ve Temizliği

YAT, AHŞAP TEKNE, ZODYAK BOT  BAKIM VE  TEMİZLİĞİ

Fiber  yada ahşap yat sahipleri için en önemli konulardan bir tanesi tekne şüphesiz temizliği. Tekne sahipleri  temizlik konusunda biraz daha titizdirler. İster ahşap, ister fiber bot yada yelkenli gemi olsun deniz taşıtlarının temizliği önemidir. Bu temizlik tekne çeşidine göre değişse de temeli aynı şeye dayalıdır. Bulunduğumuz ortamın temizliği ve düzenliliği bize de olumlu bir enerji verir ve mutlu olmamızı sağlar.

Yat temizliği amacına hizmet eden ürünlerin hemen hepsinin kullanımı pratiktir. Bu ürünleri seçerken “Kostik ve Solvent”  içermeyen çevre dostu ürünlerin seçimi önemlidir. Bu aşamada ihtiyacımız olan tekne temizliği için üretilmiş temizlik ve bakım ürünleri,  su,  sert olmayan sünger veya yumuşak fırçalardır. Demir Tozu Temizleyici

GÜVERTE TEMİZLİĞİ

Güverte temizlenirken, sert fırçalamayı gerektirmeyen yat genel temizlik ürünleri ürünler tercih edilmelidir. Aşırı raspalama boyaya zarar verebileceğinden  güverte temizlik ürünleri alırken bu hususa dikkat edilmelidir.  Ahşap malzemenin bakımı yorucu olabilir. Bu malzemeyi korumak için gemi güvertesi kaplama bileşiğini kullanmanız tavsiye edilir.

Böylece tüm sezon boyunca ahşap malzemeyi koruyabilir, böcekleri en az bir mevsim dışarıda tutabilirsiniz. Bu, ayrıca güverteye suyun gelmesini de engelleyecek böylece güverte kaygan olmayacaktır.   Koltuk Koruyucu

Yatlar sürekli su ile özellikle deniz suyu ile temas halinde kaldığı için paslanma ya da küflenme gibi sorunlarla sıkça karşılaşılabilir. Bu gibi sorunlar olduğunda temizlik maddesi olarak düşük dereceli kireç çözücüler ile temizlik işlemi gerçekleştirilmelidir. ”Divortex Marin” “Yat Genel Temizlik Sıvısı” bu işlem için geliştirilmiş bir üründür.  Koltuk Temizleme Spreyi

 

 

DİVORTEX MARIN'DEN DENİZE VE TEKNENİZE ZARAR VERMEYEN ÜRÜNLER.

Teknelerin dış temizliğinde fırça ve sünger kullanmadan mükemmel temizlik sağlar kuş pisliklerini,  küf ve mantarları; gres, dizel, yağ ve kan lekelerini eski cila ve zift kalıntılarını; mürekkep, kurum, kurumuş yağ, katran, çay, kahve, renkli kalem, hardal, ketçap, çimen lekelerini ve yüzeye yapışan zamk, sakız gibi maddeleri kolaylıkla söker.

Teknenin klasik yıkama yöntemini tek aşamaya indirdiğinden su, elektrik ve zaman tüketiminden tasarruf sağlar. Uçucu solvent içermediğinden kapalı alanlarda güvenle kullanılabilir. Fırça ve sünger kullanılmadığından boyanın aşınmasına neden olmaz ve uzun yıllar orjinal görünümde kalmasını sağlar.

Su itici özelliğinden dolayı kirlenmeyi geciktirir. Paslanmış bölümler pas sökücü spreyleri ile temizlenebilir. Paslı alana püskürtülerek gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Püskürttüğünüz malzemeyi birkaç dakika yüzeyde bırakıp ardından hafifçe fırçalayarak bol su ile yıkayınız. Yat temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yat içerisinden deniz suyunun tamamen atılmasıdır.

 

 

 

 

 

 

GEMİLERDE Kİ TİK AĞACI KULLANILAN ALANLARIN TEMİZLİĞİ

Tik ağacı doğal yapısı itibariyle yüksek yağ içerikli bir dokusu vardır. Bu yağ tabakası özellikle denizlerdeki, tuzlu ve rüzgarlı koşullardan dolayı bir süre sonra eski, yıpranmış ve mat görünümlü  bir yapıya sahip bir görüntü verir. Bu sebepten dolayı Yılda 2 kere “Teak Yağı” ile bakımının yapılması gerekmektedir.

Bu işlem hem ahşabın ömrünü uzatır. Teak yağı kullanmadan önce ahşabın bakım ve temizliğinin yapılması gerekmektedir.  Bu tip alanların kesinlikle sert temizlik malzemeleri  kullanmadan temizlenmelidir.

“Divortex Marin” tarafından bu iş için geliştirilmiş “Tik Temizleme Tozu”  teknelerde tik ağacından yapılmı yüzeyler  üzerinde meydana gelen gri rengi ve kirliliği temizlemek ve ağacın rengini tazeleyerek doğal altın sarı rengine kavuşturmaktadır. 

 

 

 

 

 

 

 

YAT İÇİ KAPALI ALANLARIN TEMİZLİĞİ.

Teknelerin iç temizliğinde en dikkat edilmesi gereken nokta doğa dostu ürünler kullanılmasıdır. Bunun dışında tuvalet ve banyolarda hijyen ağırlıklı temizlik malzemeleri  kullanılmalı. İç mekanlarda halı kullanılmış ise önce elektrikli süpürge ile katı pislikler temizlenir.

Gemi içi temizliği genel temizlik kuralları ile ev temizliği şeklinde yapılabilir.  Genel yat içi temizlik işlemi bittikten sonra kurulama işleminin ve deterjandan tamamen arındırma işleminin iyi yapılması gerekmektedir.

 

 

 

KÜÇÜK TEKNE, LASTİK & ZODYAK BOT VE USTURMAÇA TEMİZLİĞİ.

Küçük tekne ve botları temizlemek nispeten büyüklerine göre daha kolaydır.Tekne temizliğinde yapılacak en önemli ve ilk şey teknemiz eğer suda duruyorsa su kesiminden üstteki bölümlerini eğer karada duruyorsa da tamamını tatlı su ile tuzundan arındırmalıyız (Tekne ve bot tatlı suda kullanılıyorsa bu işleme tuzundan arındırma açısından ihtiyaç yoktur).

Botlar nispeten teknelere göre tuzlu suya ve güneşe teknelere göre daha az dayanıklıdır.Kullanımımız sonucunda teknemiz ve botumuz üzerinde tuzlu sular kalır ve burdaki sular buharlaştığında tuzları teknemiz veya botumuz ile baş başa bırakmış oluruz.Tuzun deniz taşıtları için zararını çok yüksektir..Fiber tekneler için bir adet sünger, ”Divortex Marin” “Yat Genel Temizlik Sıvısı”  ve bolca tatlı su teknenizi temizlemeniz için yeterlidir.

Lastik Bot yada Zodyak adı verilen botlar için piyasada cif adı verilen mineralli temizlik malzemelerini kullanmak sakıncalıdır içinde aşındırıcılar bulunduğundan bot kumaşına zarar verebilir.Bot yada Zodyaklar ve teknelerde kullanılan usturmaçalar için özel olarak satılan temizleyici kimyasallar bulunmaktadır onları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Divortex Marin”  tarafından bu iş geliştirilmiş  “Lastik Bot ve Usturmaça Temizliyici” kullanılması uygun olacaktır. Yağ ve kirlerin arındırılması amaçlı usturmaça ve lastik botlarda kullanılan kimyasaldır.İçeriğinde bulunan non-iyonik yüzey aktif maddeler ve organik maddelerle lastik bot ve usturmaça temizliğinde gerçekten etkin ve yoğun kullanılan bir malzemedir.

LASTİK BOT (ZODYAK) USTURMAÇA TEMİZLEYİCİSİ & INFLATABLE BOAT CLEANER

.

BÜYÜK KAMARALI TEKNE VE YELKENLİ TEMİZLİĞİ

Küçük teknelerde temizlik işi daha kolay ve hızlı halledilebilir. Fakat teknelerimizin boyu büyüdükçe temizlik

işleri daha da zorlaşmakta ve önem kazanmaktadır .Kamaralı teknelerde temizlik işini 2 ayrı bölüm olarak düşünebiliriz.Kamara içi ve kamara dışı.

Kamara içi yaşam alanımız olduğu için evimizde yapabileceğimiz temizlik şeklini burada da uygulayabiliriz. Varsa döşemelerimizi süpürebilir, tozlu yerlerin tozunu alabilir aklımıza gelebilicek şeyleri yapabiliriz. Burada önemli olan tuz ruhu, ağır yağ çözücü  gibi tehlikeli kimyasalları kullanılmamasıdır. 

DIVORTEX MARIN YAT GENEL TEMİZLİK SIVISI & MARIN CLEANER

Bu ağır kimyasallar tekne boyası ve yapısına zarar verebilirler. Tuvalet temizliği teknede en önemli konulardan biridir bence. Evlerimizde tuvalet kapalı ve başka bir alandadır.Fakat teknelerimizde alan sınırlı olduğu için ya yatağımızın altındadır,ya mutfağımızın karşısındadır yada kanepelerimizin altındadır.Gider borularının koku geçirmemesi çok önemlidir.

Kamara dışında ise tatlı su ile bolca yıkamak kamara içine su girmeyecek şekilde yeterli gelebilir.Oluşmuşsa şayet pas lekeleri,kauçuk lekeleri vb gibi lekeler çevre dostu leke çözücüler  yardımı veya profesyonel marin temizlik kimyasalları ile hafif bir bez veya sünger ile temizlenebilir.Kesinlikle bulaşık teli vs gibi sert ve aşındırıcı cisimler kullanmayınız. 

Bunların kısa vadede etkileri görülmeyebilir fakat uzun vadede tekneniz üzerinde olumsuz sonuçlar yaratacağı aşikardır.

AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ & HEAVY DUTY CLEANER & DEGREASER

TEKNELERİN SU İÇİNDEKİ /ALTINDAKİ BÖLÜMÜNÜN TEMİZLİĞİ.

Teknelerin su üstünde daha yüksek performans gösterebilmesi için her yıl teknelerin su altı bakımlarının da yapılması gerekmektedir. Sudaki teknelerin, suyun içinde bulunan kısımları deniz yaşamının tüm etkilerine açıktır.

Zamanla bu kısımları, deniz yaşamının vaz geçilmezleri olan, yosunlar, kabuklu midyeler veya balçık organizmalar ve türevleri tarafından kendilerine yer edinirler.

Buna denizcilikte “kekemoz” adı verilmektedir. Teknemizin altında oluşan her türlü canlı, bir sürtünme kuvveti oluşturur, suyun teknenin altından akmasını  teknenin hızını engellemektedir. Sudaki kısımları “kekamoz” olan teknelerin hızında bir yavaşlama olmasının yanında manevra kabiliyeti de azalır Deniz yaşamının, teknemizin altında yer almasını engellemek için bu canlıların teknenin alt yüzeyine tutunmasını engelleyecek zehirli boyaları kullanırız.

DIVORTEX MARIN ZEHİRLİ BOYA SÖKÜCÜ & ANTIFOULING PAINT REMOVER

Zehirli boyanın özelliği, üzerinde herhangi bir canlı oluşmaya başladığında, çok küçük boyutlarda dökülerek bu canlının büyümesine izin vermemesini ve teknenin su altındaki kısmının daha uzun süre temiz kalmasını sağlamaktadır.

Divortex Marin”  “Zehirli Boya Sökücü”  Zehirli boya sökümü işleminde yapılan klasik ve uzun süreli maliyetli işlemlerin yapılmasına gerek kalmadan   Polyester, ahşap, epoksi ve çelik teknelerin su altında kalan kısımlarına sürülen zehirli boyaları teknelerin temel yapısına,çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden kısa sürede temizleyen 100% su bazlı bir üründür.

İçeriğinde bulunan emülsifiyan ajanları ve yüzey aktif maddelerle belli zaman dilimlerinde yapılan zehirli boya temizliği kimyasalıdır.Zararlı ve  maliyetli işlemleri kesinlikle engeller.

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube