Toptan satın almalarda fiyat teklifi için ürün ekleyiniz.


Halı Temizliğine Dair Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler

 

Evde en çok kullanılan ev eşyalarından biridir halı çünkü üstüne basılır, gezilir, üzerinde yemek yenir, toza, lekeye, rutubete ve bunun gibi birçok dış etken sayesinde en çabuk kirlenen ev eşyalarından biridir. Tekstil olduğu için elde yıkanması zor, çamaşır makinesine girmesi imkansız olduğu için yıkanması çok zordur, Özellikle şehir hayatında çok fazla dışarıda elde yıkama imkanı da yoktur. Yıkanınca kurutulması da çok zordur. Ev için de ise imkansıza yakındır. Halılar en sevdiğimiz ve gerekli ev aksesuarlarıdır. Yeterince temiz olmadıklarında keyfimiz kaçar hem görsel olarak hem de sağlık bilgisi ve sağlık açısından uzun müddet kirli kalmaları iyi değildir. Hele evde küçük .çocuklarve bebekler varsa.

 

 

 

 

LEKE ÇIKARTMA

Leke çıkartma konusunda evde/ofiste başta kendimizin yapabilecekleri vardır. Bunun dışında şayet lekeyi tam yada hiç çıkartamıyorsak, ürünlerine ve işçiliğine güvendiğimiz bir halı yıkama profesyonelinin telefonunu her zaman el altında tutmalıyız. Çünkü ipek ve değerli el halıların da bu tip lekelerde çok hızlı müdahaleye ihtiyacı vardır. Yanlış ve geç müdahale maalesef lekeyi halıda kalıcı yapacaktır.

Leke çıkartırken, fazla sulu müdahale ile ıslatılmamalıdır. Bu lekenin arkaya geçmesine ve daha fazla alana yayılmasına sebep olacaktır Halıda yağlı leke sorunu var ise bu duruma çözücü ile özel bir işlem uygulamak gerekir. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken halınızın dokuma içeriğinde vinil varsa halınıza amonyaklı temizleyiciler ve eke çıkarıcılar kullanmamanız gerektiğidir.  Koltuk Koruyucu

Özellikle leke bırakıcı kirlenmelere karşı halınızın çok çabuk hareket etmeniz gereklidir. Çünkü profesyonel halı temizleyicilerinin geç kalınmış leke müdahalesine karşı çok fazla bir şey yapamayacaktır. Hızlı ilgili, doğru leke çözücüleri ile yapılacak müdahalelerde halınızı kalıcı leke tehdit ’inden korursunuz. Bu yüzden evinizde bu tarz lokal kirlenmelere karşı Bir leke sökücü bulundurmanız etkili bir çözüm olacaktır.

Leke yapıcı bir şey halınıza dökülünce boya vermeyecek kuru emici bir havlu, peçete ve bez ile halı üzerindeki fazla sıvıyı hemen emdirin. Bu işlem esnasında bu bez yada havlu ile halınızı kesinlikle ovmayın. Bu lekenin daha fazla alana yayılmasına sebep olur. Emici bez ve havlu tüm sıvıyı emene kadar halınızın üzerindeki sıvıyı emdirin. Daha sonra ise lekenin türüne göre uygun olan leke çıkarma yöntemi uygulanmalıdır.

Keskin bıçak, metal yada ıspatula gibi malzemeleri yağ ve yiyecek lekelerini çıkartmak için kullanabiliriz. Sonra lekeye uygun olan müdahale şeklide ve yöntemde lekeleri çıkartabiliriz.

Leke çıkartıldıktan sonra en önemli konulardan biride hızlıca kurutulmasıdır.  Kışın iyi ısıtılmış rutubetsiz bir ortamda, yazın iyi havalandırılan bir ortamda, vantilatör yada saç kurutma makinesi yardımıyla iyice kurutun,  Radyatör üzerinde kurutmak halınıza azda olsa kurum izi bıraktırır. Rutubetli havalarda dışarıda kurutmaya çalışmak halınızın daha çok nemlenmesine sebep olur. Halı ıslakken üzerine basılmamalıdır.

Halı lekelerine karşı halı üzerinde temizlemeye başlamadan önce mutlaka halınızın görünmeyen bir yerinde test edin. Yağlı lekeler için aynı miktardaki soğuk su ile kuru temizleme sıvısını sulandırdıktan sonra uygulayın.

İÇERİDE VE DIŞARIDA KULLANILAN HALILAR

Hem içerde hem de dışarıda Okul, Apartman girişi, merdivenler, havuz çevreleri gibi kullana bilinen halılar çürüme, küf ve kire karşı çok dayanıklı halılardır. Bu halıların dokunması daha az ilmekle yapıldığı için halıların altı köpük ile kaplanır. Eğer lekeli yada kirli olan halı kumlu tozlu ise temizleme işlemine geçmeden önce halıyı elektrik süpürgesi ile süpürülür akabinde temizlenir.

Düzenli olarak yapılan halı temizliği halının ömrünü uzatır ve çok daha iyi görünmesini sağlar. Keçe olan halılarınızın üzerinde yürümeden önce kurutun. Islak olan keçeli halı yüzeyi lastik tabanlı ayakkabılar yüzünden çok çabuk bir şekilde çok çabuk bir şekilde aşınabilirler. Koltuk Temizleme Spreyi

 

 

 

 

 

EKINOX HALI YIKAMA ŞAMPUANLARI VE LEKE ÇIKARTICI

 

HALILARIMIZA TEMİZLİK YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Halı temizliğinizi yaparken halının çok ıslanmamalı Kötü koku oluşturabileceğinden halıyı çok ıslatmanız kurumasını geciktirecektir. Halılar temizlendiğinde ya da herhangi bir işlem yapıldığında uygun bir ortamda, hızlıca tamamen kurutulmalıdır.

Halı temizliğine başlamadan önce kesinlikle üreticisinden yıkama talimatını almalıyız ve önerilere göre yıkamalıyız.  Tercih ettiğiniz kimyasal temizleyicilerin halının renginde ve yüzeyinde değişim yapmamasına dikkat etmeli ürünü kullanmadan önce halının küçük bir kısmında deneyiniz.

Her gün elektrikli süpürge ile temizlenen halılarda toz ve kalıntı oluşması engellenir, tozların ve kalıntıların ezilerek halının daha içine gitmesi engellenmiş olur. Her gün süpürülen halılarında kirlenmesi geciktirilmiş olur.

Halı yıkamasın da kullanacağınız kimyasallar halınızın rengin de ve aşınmasında önemli rol oynar. Bu sebeple ister siz ister bir halı yıkama profesyoneline yıkatın Halınızı temizleyecek deterjan markası çok önemlidir. “Ekinoks Halı Şampuanları” halı temizliği ve leke çıkartması için özel formüle edilmiş ürünlerdir. Güvenle kullanabilirsiniz.

Sık kullanılan halılar 3-6 ayda, az kullanılan halılar 9-12 ayda bir sağlıklı, temizlik, görünüm ve hijyen için uygun deterjanlarla mutlaka yıkanmalıdır. Pet yaşayan evlerde mutlaka yılda 2 kere halılar yıkanmalıdır.

Temizleme bittikten sonra halılarınızın iyice kurumasını beklemelisiniz. Halı temizlendikten sonra havalandırılarak kurutulması oluşan ıslak kokunun olmamasını sağlayabilir.

HALILARIMIZA TEMİZLİĞİ VE HALI LEKELERİNE KARŞI MERAK EDİLENLER

Soru 1: Halı Yıkanıp Temizlendikten Sonra Çabuk Kirlenir mi?

Siz yada halı yıkama profesyonelleri, daha düşük maliyet ve işe gerektiği kadar önem vermeden yapılan işçilik sonrasında yeteri kadar temizlenmemiş halılar zaten temizlenmemiş olduğu için daha hızlı ilk kirli görünüşlü hallerine dönecektir. İki aşamalı uygun fırça ve basınçlı sıcak su ile yıkamama, arkasından PH dengeli yapılmayan bir durulama akabinde vakumlama yapılmaması halınızın tekrar ve hızlıca kirlenmesine sebep olacaktır.  Bunun için etik açıdan düzgün, markasına ve kalitesine güvendiğiniz ürünler kullanan firmaları tercih edin. “Ekinoks Halı Şampuanları” konusunda uzmandır.

Soru 2: Yeni bir halının bakımı nasıl yapılmalıdır?

Halıların korunması için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir.

Düzenli vakumlama

Dökülenleri sıvıları anında temizleme

Periyodik olarak profesyonel halı temizliği yaptırma

Soru 3: Halı Temizliği sağlık ve alerjik konularda önemlimimdir?

Özellikle astım ve bronşit hastaları, alerjik reaksiyon gösteren bünyeler için halı temizliği çok önemlidir.  Alerji yapıcı tüm maddeler ve kirliliğin ortadan kaldırılması, halıların hijyen hale getirilmesi daha iyi nefes almamızı sağlar. Zamanında yeterince ve kaliteli temizlenmeyen halılar bakteri üretmeye başlayarak bizim ve tüm sevdiklerimizin sağlığını tehlikeye atacaktır.

Soru 4: Halı Nasıl Kurutulur?

İyi kurutulmayan halılar,   tekrar kirle karşılaşınca bu sefer daha hızlı bakteri ve mikrop üretmeye başlayacaktır. Lokal ıslaklıklar ve temizlikler, saç kurutma makinesi ile kurutulabilir. Halının ne kadar sürede kuruyacağı; Halının malzemesi, türü ve evinizdeki bağıl nem oranı gibi faktörler kuruma süresini etkiler. 3 saatten 3 güne kadar bir zaman dilimin halının tamamıyla kurumasını sağlayacaktır. Mutlaka kuru bir ortamda hızlıca kurutulmalı, daha fazla rutubetlenmesine izin vermemeliyiz. Tam kurumamış halılar tekrar kullanılırsa nem ve küf kokusu eve yayılacaktır.

Soru 5: Halılar Ne Sıklıkta Yıkanılır?

Sık kullanılan halılar yaya trafiği fazla halılar  3-6 ayda bir , az kullanılan halılar 9-12 ayda bir sağlık ,temizlik, görünüm ve hijyen için uygun deterjanlarla mutlaka yıkanmalıdır.Profesyonel halı yıkama firmaları halınızı en uygun koşullarda yıkar ve hızlıca kuruturlar. Pet yaşayan evlerde mutlaka yılda 2 kere halılar yıkanmalıdır.Yıkanmış halılar mutlaka havalandırılmalıdır.

Soru 6 : Temizlik ürünlerinin kullanımı halının çekmesine neden olur mu? 

Eski tip altında Jüt denilen bir elyaf kullanılan halılarda bu sorun olmaktaydı. Yeni nesil halılarda ve el halılarında doğru kimyasallar kullanıldığında böyle bir sorun olmamaktadır.

Soru 7 : Su Halıya Zarar Verir mi ?

Su değil kalitesiz deterjanlar ve bilinçsiz uzman olmayan kişilerin yıkadığı halılar daha çok zarar verir. Uygun PH taki bir su ile durulama ve vakumlama sonucunda halınızda hiçbir zorun oluşmaz.

Soru 8: İnatçı Lekeler Ovalayarak Çıkartılır.

 Hayır, ovalayarak leke çıkartmaya çalışmak, daha fazla yayılmasına, lekenin arkaya geçmesine ve tüylerin ve havların  daha diplerine gitmesine sebep olur. Leke,  uygun leke sökücülerle sıvı fazlalığı emici bir kağıt havluyla emdirildikten sonra , mikro fiber bir bez yardımıyla nazik dokunuşlarla temizlenmelidir.

Soru 9: Profesyonel Temizlik Firmalarından  Hizmet Alınmalı mı ?

      Her ne kadar uygun halı deterjanları ve leke sökücüleri ile , ev tipi halı yıkama makineniz olsa da , düzenli olarak halının tozunu çekiyor da olsanız  Belirli periyotlarda profesyonel halı yıkama makineleri ile halılarınızı derinlemesine yıkattırmakta fayda var. Sadece Halı yıkama profesyonellerinin kullandığı halı yıkama deterjanlarına dikkat ediniz. “Ekinoks Halı Şampuanları” ile halılarınızı güvenle yıkatabilirsiniz.

EKİNOX HALI PARFÜM GRUBU

Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube